İşyerinizi şaha kaldıracak 5 yeni teknoloji tavsiyesini sizler için derledik. İşyerinde değişmeyen bir şey varsa, o da değişimin kendisidir: Çalışanların yaptıkları işler, çalıştıkları yerler ve en önemlisi iş yapma biçimleri değişiyor. 25 yıl önce ofis çalışanlarının çoğu kalem ve kağıt kullanıyordu, bugün tüm işler PC’ler, cep telefonları ve tabletlerle yapılıyor.
Peki, son zamanlarda popülaritesi artan ve işyerinde devrim yaratan dijital trendler neler?
5 Yeni Teknoloji Tavsiyesi

1.Sanal ve Artırılmış Gerçeklik Teknolojisi: (AR) ve (VR)
Sanal gerçeklik, 5 duyumuza gerçekten sanal bir dünyadaymışız gibi hissettiren dijital ve fiziksel unsurların toplamıdır. Günümüzde sanal gerçeklik teknolojisi giderek daha hızlı gelişiyor. Bu teknolojinin en yaygın aracı sanal gerçeklik gözlükleridir. Sanal gerçeklik gözlükleri ile 3 boyutlu tasarlanmış bir dünyada istediğiniz yere bakabilir ve istediğiniz gibi dolaşabilirsiniz.
Sanal gerçeklik uygulamaları hemen hemen her alanda kullanılmaktadır. Bu alanların bazılarını şu şekilde listeleyebiliriz:
- Eğitim
- Endüstri
- Sağlık
- Seyahat
- Oyun
- Savunma Sanayii
- Kültür ve Turizm
- Eğlence
Sanal Gerçeklik (VR) ve Artırılmış Gerçeklik (AR), birbirini tamamlayan iki farklı araçtır. İkisi arasındaki en belirgin fark, AR’nin gerçek dünyada gerçek nesnelerle, VR’nin ise yapay bir dünyada çalışmasıdır. İş açısından bakıldığında, her ikisinin de beynin duyusal ve duygusal bölümlerine erişme yeteneğine sahip olması önemlidir.
VR, bir eğitmenin dünya çapındaki bir sınıfa aynı odadaymış gibi erişmesine izin veren video tabanlı eğitimde kendini gösterir. AR teknolojisi ise imalat gibi sektörlerde etkilidir. Çalışanların çalıştığı alanda talimatların duyurulması ve uygulanmasında görev alır.
Teknolojik olarak çığır açan yenilikler her zaman iş dünyasında devrim yaratmıştır. AI gibi yeni teknolojilerin yükselişi, değişim rüzgarlarının durmayacağını gösteriyor. Teknoloji işlerine göz atmak ve bir sonraki heyecan verici işinizi bulmak için bugün harekete geçin.
2.Bulut Teknolojisi

Bulut tabanlı teknoloji, sunduğu esneklik ve güvenlik nedeniyle çalışma şeklimizi değiştirdi. Bulut teknolojisi ile işletmenin büyüklüğüne ve ihtiyaçlarına göre en uygun yedekleme ve kurtarma çözümleri düzenli olarak devreye alınabilir.
Bu teknoloji, şirketlerin işbirliği için daha rahat çalışma ortamları oluşturmasını ve bir paylaşım kültürü geliştirmesini sağlar. Çalışanların aynı belge üzerinde aynı anda, her yerden çalışabilmeleri, şirketlere zaman kazandırır ve daha sağlıklı kontroller sağlar. Ayrıca, bu alanda artan rekabetle birlikte, küçük işletmeler de büyük şirketler kadar tüm bu avantajlardan yararlanabilir.
3.Video Tabanlı Teknoloji
Dijital sınıflarda video kullanma, farklı tipte öğrenciler için gayet faydalı olduğu kanıtlanan ve çokça araştırılan bir konudur. Ücretsiz ve yüksek kaliteli videoların nispeten son zamanlarda erişilebilir olmasıyla birlikte videolar, harmanlanmış öğrenme ortamlarına müthiş bir katkı da sağlıyor. Öğrenciler, ebeveynler ve öğretmenler, yani herkes videoların öğretim aracı olarak kullanılmasının etkili olduğundan hemfikir. Video yardımlı öğrenme uygulamanın tabii ki bir dizi yolu var.
Videonun uygulama alanları her geçen gün genişlemektedir. Videonun röportajlarda, iç iletişimde, reklamlarda, marka bilinci oluşturmada, eğlencede ve daha fazlasında kullanıldığını görüyoruz. Cisco tarafından yapılan bir araştırmaya göre, 2019 yılına kadar küresel internet trafiğinin %80’i çevrimiçi video içeriklerinden oluşacak.
İş dünyasından bir örnek vermek gerekirse, video eğitim içerikleri beden eğitimi öğretmenlerine olan talebin düşmesine neden oldu. Bir zamanlar yerleşik bir ofis kültürü olan eğitim, sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik teknolojilerinin eğitim araçları olarak kullanılmasıyla dönüşüme uğradı.
4.Büyük Veri Teknolojisi
Şirketler, “Büyük Veri” şemsiyesi altında kendi bünyelerinde veri analistleri istihdam etmeye ve yeni müşteri trendleri gibi bilgileri pazarlama stratejilerinde kendi çıkarları için kullanmaya başladılar.
Büyük veri ve yapay zeka doğru analiz edilirse daha hızlı çözüm bulma, veri grupları ve ürünler arasında yeni ilişkiler oluşturma gibi avantajları beraberinde getirir. Örneğin sağlık sektöründe yapay zeka teknolojisi, ilaç araştırmalarının analiz sürecini hızlandırabilir ve böylece ilaçlar için yeni etki alanları keşfedebilir.
5.Kablosuz Teknoloji
Kablosuz teknoloji, çalışanların internete her yerden bağlanmalarını sağlar. İster işte, ister ortak çalışma alanında, evde veya toplulukta her zaman çevrimiçi olabilirsiniz.
Her yerden daha hızlı paylaşım, tamamı kişisel bir cihazdan olmak üzere üretkenliği artırır ve işbirliğini kolaylaştırır. Son olarak, bir kablosuz ofis aynı zamanda kağıt baskı maliyetlerini de azaltarak, onu daha temiz görünen ve ortasından daha az kablo geçen bir ofise dönüştürür.